Міністерство освіти і науки України
Управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації
Державний навчальний заклад
«Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства»
 

 gitkn-a6pn8

Міністерство Освіти і Науки України

logo 03.16

Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Яковчук Петро , навчається в училищі вже другий рік, і своїми успіхами  в професіях, які він опановує , переконав , що головне у здійсненні мрії – це бажання пізнати секрети вибраної професії, тому і успіх приходить до того , хто впевнено йде вперед. А навчання та щоденна наполеглива праця дає можливість не лише професійного зросту а і впевненості у своєму щасливому  майбутньому. Саме такий шлях обрав Петро, визначив для себе життєве кредо - «Ключ до успіху – це дія!», а формулою успіху вважає –  поєднання мети з наполегливістю,  тому важливою подією свого життя  вважає свій перший  крок  і  вступ до Херсонського вищого професійного  училища ресторанного господарства.

І результати не забарилися:
В 2015 році  Яковчук Петро - переможець училищного конкурсу професійної майстерності з професії «кухар» за тематикою «Овочеві візерунки»;
В 2016 році зайняв 2 місце у професійному конкурсі «Борщ – національна українська страва»,  де готував Український борщ з пампушками та запропонував креативний варіант сучасної  подачі борщу  «в хлібі».

Представивши  навчальний заклад  в обласному конкурсі      «Учень року - 2016»,  став фіналістом  в номінації «Професіонал  року».
Виробничу практику  Яковчук П. проходить в одному з найпрестижніших закладів ресторанного господарства міста - кафе «Анжеліна».  Засвоївши секрети професії кондитера вже самостійно  готує та оздоблює  тістечка та торти на замовлення.  Директор кафе  «Анжеліна»  Андрієнко І.Є. відмітила талант та креативність мислення учня,  бажання пізнавати нове та  вносити  свої цікаві  пропозиції  і відповідальне ставлення до роботи. «Саме це і є головними критеріями   майбутніх наших працівників, тому  Петру після закінчення навчання ми  запропонуємо залишитися працювати  кондитером.  Дякуємо училищу за високий  професійний рівень  підготовки  талановитої молоді тому  давню  традицію співпраці з навчальним закладом,  ми  будемо продовжувати»,-  сказала  Ірина Євгеніївна.

Навчаючись,  Петро  залюбки приймає участь в художній самодіяльності училища і цікаві  програми виступу групи,  в якій він навчається  - це теж його авторські роботи.
Він зворушливо  розповідає  про своїх батьків та село де народився, про  те що із задоволенням  виконує роботу по господарству  та  полюбляє проїхатись з вітерцем на мотоциклі, про  те що частенько частує  своїх рідних новими  смачненькими стравами , про те що мамі  і тату на 25-річчя весілля приготував і прикрасив свій найкращий торт. Вважає що ключ до  професійного успіху  дали  майстри  виробничого навчання –Лариса Анатоліївна Головченко, Тетяна Василівна Скрипнік та Тетяна Олександрівна Ільяшенко. На перший погляд – він звичайний юнак, але в своєму віці він зрозумів і визначив для себе  важливі речі…« Для мене , як і для кожної людини, є моє майбутнє.  Моє найзаповітніше бажання – це правильно вибрати свій шлях, вірно знайти свою  життєву дорогу, і добрим поштовхом стало для мене навчання в училищі, мені вистачить бажання , віри і наполегливості на шляху до омріяного майбутнього і я знаю,  що отримана професія дозволить мені знайти шлях  втілення мрії до реальності,  треба тільки дати шанс своїм ідеям. Я дуже щасливий, що обрав професії кухар-кондитер».

Залишається  щиро побажати Петру  щасливих доріг в житті та здійснення його мрій!

Заступник директора з НВР Резніченко Л.А.


Міжнароднbq  конкурс юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні  відбувся 27-29 березня  2013 року  у  м.  Києві. Міжнародне журі у складі відомих в Україні професіоналів-кулінарів очолював Пересічний Михайло Іванович – президент Асоціації кулінарів України.  Творча  група  учнів  на  чолі  з  досвідченими  наставниками – майстрами  виробничого  навчання  І  категорії – Медвідем В. А.  та  Пержинської Т. П.  другий  рік  приймають  участь у  Міжнародному  конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні.

Багату фантазію, любов до творчості та винахідливість  проявив  під час приготування страви «Мон-шер» учень  групи  К-375 Васюхно  Михайло, запровадивши  у  своєму  виноході різмаіття  ф’южн  кухні. Четверте мсце у номінаціїSP 3 «Страви  з  птиці» зайняла учениця групи  К-384  Німич  Альбіна. Ці конкурсанти отримали Дипломи за активну  участь у конкурсі, а також за четверте  місце  в  обраних  номінаціях.

Учень групи К-384 Імшеницький Іван підкорив журі своїм  вишуканим  десертом «Медова нуга з апельсиновим сиропом та посів почесне третє  місце у номінації SP 6 «Ресторанні  десерти»,  отримавши  бронзову  медаль.


 

4-17 березня 2012 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся ІІ Міжнародний конкурс юніорів із кулінарного мистецтва та сервісу за участю команд із 7 країн світу: Франції, Сербії, Росії (Москви, Курська, Желєзногорська), Польщі, Молдови, Узбекистану й з усіх регіонів України. Загальна кількість учасників міжнародної події - 138. Роботу учасників оцінювало висококваліфіковане та професійне журі з семи країн світу.

На практичних змаганнях у номінації "Страва з птиці" Срібло отримав наш учень - Гінкул Сергій.

У номінації "Гран-Прі" Бронзу отримала команда кондитерів: Імшеницький Іван, Перевалкова Тетяна, Алеєва Яна.

54    102


 

У 2008 році з усієї країни до столиці на фестиваль з кулінарного мистецтва серед юніорів «СМАЧНОФЕСТ» з'їхалися кращі з кращих учнів професійних навчальних закладів, аби позмагатися у таких номінаціях: «Золотий шеф-кухар юніор», «Золотий кондитер-юніор»; «Команда шеф-кухарів», «Команда кондитерів», «Кондитерське мистецтво», «Кулінарне мистецтво».

У нелегкій боротьбі за перемогу взяли участь і учні ДНЗ "Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства". І не марно. Так, Євген Ступін одержав золоту медаль та диплом першого ступеня у номінації «Кулінарне мистецтво». А команда кондитерів професійного училища ресторанного господарства - Марина Макаренко, Тетяна Білокобила та Тетяна Лехновська — були нагороджені бронзовими медалями та дипломами III ступеня у номінації «Команда кондитерів». На додачу ДНЗ «ХВПУРГ» став одним з трьох навчальних закладів, кому було вручено диплом лауреата.

Прекрасні результати на ІІІ Міжнародному фестивалі кулінарного мистецтва в Києві показала учень Тетяна Лехновська, що зайняла призове місце в номінації «Український кондитер року» (юніори) за приготовлені десерти «Оксамитовий» і «Спокуса «Імператриці». Значні результати показав також учень Кирило Милян у номінації «Декоровані вироби з овочів і фруктів», представивши відмінні роботи в техніці картингу.