Міністерство освіти і науки України
Управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації
Державний навчальний заклад
«Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства»
 

 gitkn-a6pn8

Міністерство Освіти і Науки України

logo 03.16

Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Новини

Впровадження інноваційних виробничих технологій

Саме за такою темою на базі ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства», 14.12.2017 року, відбулося обласне засідання школи професійної майстерності заступників директорів з навчально-виробничої роботи ПТНЗ «Пошук».

На початку заходу з вітальним словом до усіх присутніх звернувся директор ДНЗ ХВПУРГ Клоков О. В., який зазначив, що педагогічний колектив училища впевнено крокує у дослідженні та засвоєнні нових виробничих технологій, у підготовці кваліфікованих кухарів, кондитерів та офіціантів. Олександр Володимирович висловив сподівання на майбутні звершення педагогічного колективу та учнів, адже від їх ідей, творчої думки та працьовитості залежить майбутнє України, рідного краю.

Продовжила роботу школи директор НМЦ ПТО у Херсонській області Ткаченко С. П. , яка підкреслила, що сьогодення висуває нові вимоги до оновлення змісту ПТО, запровадження інноваційних педагогічних та виробничих технологій, пошуку нових форм і методів організації навчального процесу. Це ще раз підтверджує необхідність випереджувальної освіти, орієнтованої на здобуття нових фундаментальних знань, вивчення процесів та новітніх технологій.

Заступник директора з навчальної роботи, Солов’ян А. Я., поділився з колегами області, досвідом роботи та презентував професійні досягнення педагогічного колективу у впровадження нових виробничих технологій.  Андрій Якович підкреслив, що опрацьовані такі технології підлягають обговоренню на засіданні методичної комісії з наступним внесенням до робочої навчальної програми з професійно-теоретичного та професійно-практичного навчання. Якщо врахувати, що відповідно до нових Державних стандартів 2017 року, до змісту професійних компетентностей, внесено  приготування страв за сучасними складними технологіями,- то педагоги  нашого навчального закладу йдуть в ногу з часом, стають обізнаними у сфері всіх тенденцій розвитку ресторанного господарства, активно залучають учнів до пошуку та  використання нових виробничих технологій.

Презентація педагогічного досвіду, з теми заходу, відбулася шляхом проведення майстер-класів. І першим відкрив роботу своєї педагогічної майстерні майстер в/н І категорії  Медвідь В. А. разом зі своїм вихованцем Осколковим Максимом (учень групи К-419). Вони поділилися новими рецептами   приготування морепродуктів  з використанням сучасної технології низькотемпературного режиму Sous Vide (під вакуумом) та сучасного професійного устаткування. Завдяки  вакуумній технології, не тільки зберігається максимальна кількість вітамінів, але і приготовлені страви отримують унікальну текстуру (не рибні морепродукти  неймовірно м’які та мають несподівано насичений, добре збережений смак). Була продемонстрована техніка приготування восьминогів Sous Vide та різотто з додаванням чорнила каракатиці і тушкованих овочів, яка вразила  присутніх неординарним підходом до приготування традиційних страв.  Неповторною перлиною смаку стали кальмари, фаршировані м’ясом курки, Неочікувано? Так! Саме в цьому і є мистецтво приготування страв в стилі «ф’южн», поєднання двох, на перший погляд непоєднуваних смакових концепцій, і перетворення всього цього на дивно смачну, своєрідну і цілком гармонійну страву.



Продовжили презентацію нових технологій з професії «кондитер» майстер виробничого навчання І категорії Пержинська Т.П. і майстер в/н Антонюк А.С. Вони показали гостям: виготовлення об’ємних фігур з застосуванням техніки лиття шоколаду та використання 3-Д форм із полікарбонату; техніку штрихового малюнку; різноманітні прийоми  для виготовлення елементів оздоб. І, як результат роботи за такими технологіями, стала Новорічна шоколадна композиція: ялинки,будинок, олені, зайчики. санчата з цукерками ручної роботи, новорічні кульки. Майстри в/н об’єднали декоративні елементи  у єдиний художній задум, де центром композиції стала об’ємна фігура Санта Клауса. Така композиція підняла гостям настрій, навіяла приємне відчуття прийдешнього свята.


Завершили серію майстер - класів майстер в/н І категорії Шахнюк Л. А. і її учень Чумаченко Олег. Майстри заходу перетворили технологічну лабораторію в хімічну та презентували свої досягнення в засвоєнні сучасної технології сферифікація. Це одна з найбільш вражаючих технік, яка  дозволяє укладати рідини і деякі продукти в сферичні оболонки.  Присутні поринули в захоплюючий світ модної і трендово-модерністської кухні. Використання сучасних матеріалів, інструментів, пристроїв та якісної сировини дали можливість поділитися із присутніми секретами сферифікації.  Приготовлені горохові сфери було запропоновано для декору страв, а пророщена пшениця (мікрогрін) для декору тарілок.


Отже, професійна майстерність – завжди є плодом досить тривалої практичної праці педагога, праці осмисленої, наповненої роздумами над усілякими проблемами своєї професійної діяльності. А системне впровадження сучасних виробничих технологій – сприяє позитивним зрушенням у роботі ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства» і дає можливість здійснювати підготовку кваліфікованого, конкурентоспроможного на ринку праці робітника.

Любов Бороденко Л.А., методист училища

 

Новини

14 грудня учні груп ПО-410 та ПК-417 Михайленко Анатолій та Шакіна Вікторія взяли участь у щорічному обласному конкурсі з креативного вуличного мистецтва «Креативна ялинка», який проводить Херсонський державний будинок художньої творчості, Федерація громадських дитячих організацій Херсонської області «Веселкова країна дитинства».

Мета конкурсу:
  • пропаганда серед молоді бережливого ставлення до природи;
  • розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді;
  • формування практичних умінь та навичок учнів по виготовленню новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну тематику;
  • сприяння розвитку альтернативного мистецтва в Україні.

Конкурсанти працювали з різними видами матеріалів.
Наші учні створили креативну ялинку за допомогою картону, дощику та яскравих стрічок.
Атмосфера була невимушеною, учні працювали впевнено, без хвилювання.
Михайленко Анатолій та Шакіна Вікторія отримали диплом ІІІ ступеня.
Вітаємо! Бажаємо подальших творчих успіхів.

 

Новини

12 грудня 2017 року відбувся фінал конкурсу «Учень року»
Адміністрація ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства» рекомендувала Кулініч Владиславу для участі в обласному конкурсі «Учень року» (номінація «Професіонал року»). Кулініч В., навчається на другому курсі за професією «Кухар», має високий рівень навчальних досягнень, зайняла ІІ місце в училищному конкурсі професійної майстерності «Каша-сила наша», взяла участь у Міжнародному науково-практичному Інтернет-семінару «Освітні інновації у навчально-методичній роботі закладів професійної освіти», приймає активну участь в учнівському самоврядуванні та житті групи.
Виробниче навчання учениця проходила в закладі ресторанного господарства готельно-розважального комплексу «Papa De More» де готувала фірмові страви для шведського столу. Має позитивні відгуки керівництва про виконану роботу та перспективи працевлаштування в престижних закладах ресторанного господарства.
Кулініч Владислава увійшла в трійку номінантів на звання «Учень року» в номінації «Професіонал року».
Бажаємо подальших творчих успіхів!


 
   

Новини

30 листопада на базі ДНЗ ХВПУРГ відбувся конкурс учнівської фахової майстерності з професії «Кондитер». Метою конкурсу було визначення рівня професійної підготовки майбутніх висококваліфікованих кондитерів, продемонструвати професійні знання, вміння, навички та творчий потенціал кожного учасника.

В конкурсі взяли участь учні І, ІІ і ІІІ року навчання, які отримують професійну освіту за кваліфікацією кондитер 3 і 4 розрядів. Конкурс проходив у 2 тури: І-теоретичний; ІІ-практичний.

Теоретичний тур складався з тестових завдань різного рівня до якого увійшли питання з предметів: технологія приготування борошняних кондитерських виробів, устаткування ПХ, гігієна та санітарія виробництва, організація виробництва і обслуговування та охорона праці. Конкурсанти успішно виконали завдання і кращі результати показали учні: Дубінець Яна, Шевченко Ганна гр КН-83; ПоколенкоГаїна, Безсмертна Катерина грПК-417; Ковтун Крістіна грПК-418

Практичний тур складався з двох номінацій: «Краса рукотворна» та «Кондитер-оригінал».
 

В номінації «Краса рукотворна» взяли участь учні груп КН-83; ПК-407; ПК-408; ПК-417; ПК-418 які отримують кваліфікацію кондитер-3 розряду. Їх завдання передбачало оздоблення бісквітно-кремового торту у довільній тематиці, критеріями якого було продемонструвати навички володіння кондитерським мішком і корнетиком, оригінальність тематичної композиції, охайність виконання роботи, дотримання норм часу відведених на виконання завдання та норму виходу виробу. Максимальна кількість балів дорівнювала100.

Друга номінація «Кондитер-оригінал» була розрахована на учнів які отримують кваліфікацію кондитер 4 розряду, в ній взяли участь найталановитіші та професійно обдаровані учні групи КН-82. І перед ними стояли більш складні конкурсні завдання: виконати складне художнє оздоблення торту довільної тематики, продемонструвати свої професійні вміння у виконанні складних художніх елементів з крему, шоколаду та створити художню композицію. В процесі роботи журі конкурсу оцінювали оригінальність, охайність та складність оздоблення, дотримання норм часу та виходу виробу. Максимальна кількість балів дорівнювала 100.

До журі конкурсу були запрошені: Єпанчина Л.С. зав. виробництвом Херсонського заводу кондитерських виробів; Тупчиєнко Л.Я. в минулому майстер в/н нашого закладу; Зарицька В.В. викладач спецтехнології закладу.

За результатами конкурсу були визначені переможці:

У номінації «Краса рукотворна» І місце посіла Шевченко Ганна гр. КН-83 з тематичним тортом «Трояндовий рай». Судді відмітили складність композиційного задуму (ажурна сітка, пелюсткові троянди, вдале кольорове рішення) і високий рівень підготовки учасниці.

ІІ місце заслужено отримала Дубінець Яна з грКН-83 з тортом під назвою «Гармонія». Судді відмітили вдало підібраний колір виробу, ніжність та гармонійне поєднання деталей малюнку, без надмірного перевантаження.
 

ІІІ місце посів учень грПК-408 Чумаченко Олег з оригінальним тортом «Hivers conte». Який привернув увагу суддів оригінальними квітами з крему, кольоровим рішенням композиції та використанням харчової біжутерії.

Переможцем у номінації «Кондитер-оригінал» стала учениця грКН-82 Домніна Вікторія з тортом «Шоколадна фантазія». Оригінальна шоколадна композиція, що прикрашала торт, була виконана з використанням сучасних технік роботи з шоколадом (оздоблення бокової сторони торту стрічкою з штрихового малюнку, виготовлення шоколадної сфери з використанням силіконових форм, виготовлення об`ємних елементів композиції з використанням силіконових джгутів).
 

Конкурс показав високий професійний рівень підготовки учасників, їх творчий підхід до виконання завдань та оригінальне мислення.

 

 

Новини

20 років тому Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета такого рішення цілком очевидна: люди з фізичними або психічними недугами повинні відчувати себе повноправними членами суспільства. Близько 10% людей, що населяють планету Земля, інваліди. Цифра катастрофічна за своїми масштабами. І, треба визнати, зростає з року в рік. Проблеми інвалідів в кожній державі схожі між собою. Стосуються вони не лише освіти, працевлаштування, але й головної сфери життя – спілкування.

Тому вже 5-й рік поспіль ми спілкуємося, товаришуємо з вихованцями НВК №48. І сьогодні 1 грудня приділили особливу увагу цим дітям. Наші учні групи КН-83 з професії «Кондитер», Мельник Марія та Кудлай Валентина на чолі з майстром в/н Скрипник Є.В., навчали учнів робити розпис цукровою глазур’ю на пісочних тістечках. Учні школи захопливо повторювали всі елементи декору за нашими ученицями. В результаті отримали розписне тістечко та море позитиву та краси.

 
 

   

Сторінка 1 з 52


Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100