Міністерство освіти і науки України
Управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації
Державний навчальний заклад
«Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства»
 

 gitkn-a6pn8

Міністерство Освіти і Науки України

logo 03.16

Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Новини

Методична робота в ДНЗ «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства» спрямована на вивчення та розвиток педагогічної компетентності, стимулювання творчого потенціалу педагогів, вдосконалення їх педагогічної майстерності, формування навичок самостійного аналізу власної педагогічної діяльності. Саме тому при складання річного плану методичної роботи передбачається проведення заходів, на яких зусилля всіх пед.працівників спрямоване в одне методичне русло, де передове, новаторське стає надбанням всього педагогічного колективу.

Використовуючи сучасні педагогічні технології, застосовуючи педагогічний досвід викладачів та майстрів виробничого навчання методистом організовано проведення нетрадиційних заходів:

•    21 вересня 2017 року проведено засідання круглого столу на тему «Мотивація навчання, як засіб підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників».  Мотивація до навчання – одна з головних умов реалізації навчально-виховного та виробничого  процесів. Вона не тільки сприяє розвитку інтелекту, але є рушійною силою удосконалення професійних знань та умінь, і особистості, в цілому. Формування мотивації в учнів до навчальної діяльності є однією з головних проблем сучасної професійної освіти. Тому педагоги навчального закладу із задоволенням прийняли участь у діловій педагогічній дискусії, в якій складали методичні рекомендації по формуванню мотивації на уроках та пропонували  шляхи формування мотивації в навчально-виробничому процесах.  Завдання педагога – вселити в учнів упевненість у своїх силах, в своїх можливостях. Чим активніші методи навчання, тим легше зацікавити ними учнів. Необхідна умова для створення в учнів інтересу до змісту навчання і до самої навчальної діяльності є можливість проявити в навчанні розумову самостійність та ініціативність. Під час роботи за круглим столом  кожен з учасників зміг проаналізувати свою роботу в цьому напрямі і зробити висновки.

•    18 жовтня 2017 року, проведено методичний захід Педагогічна майстерня на тему: «Розвиток творчих здібностей та самостійності учнів на уроках виробничого навчання».  Організацію та проведення такого заходу було засновано, з врахуванням відомих принципів та правил роботи в педагогічній майстерні. Запропонована форма роботи створила умови для сходження кожного учасника до нового знання та нового досвіду. У ході роботи відбувся обмін думками, знаннями, досвідом та творчими знахідками між  учасниками майстерні, чому сприяло чергування індивідуальної, групової діяльності та роботи в парах.

Активними, у роботі майстерні, стали голови методичних комісій з професій «кухар», «кондитер» Малига А. О., Зарицька В. В., які акцентували увагу присутніх на тому, що розвиток творчих якостей учнів тісно пов'язаний зі зростанням і розвитком творчих можливостей самого майстра, та запропонували сучасні продуктивні методи навчання професії,  У ході роботи педагогічної майстерні майстри виробничого навчання мали можливість поділитися сучасними методами розвитку творчих і самостійних здібностей учнів та надати різні підходи до організації навчальної і виробничої діяльності.

Пержинська Т. П. майстер в/н І категорії поділилася досвідом застосування продуктивних технологій, розвивального навчання: ігрових форм занять; технології навчання у співробітництві.

Скрипник Т. В.  майстер в/н І категорії вважає, що для досягнення найкращого результату у вихованні творчого кондитера є використання технології ділової гри, під час якої учні не тільки сприймають новий матеріал, але і успішно закріплюють отримані знання. Використання проблемного методу на уроках виробничого навчання сприяє формуванню навичок самостійної навчальної діяльності, підвищує інтерес і мотивацію до навчання, розвиває творчі здібності, що, у підсумку, призводить до глибокого і міцного засвоєння вивченого матеріалу.

Селіванова С. В. майстер в/н І категорії  рекомендує практикувати на уроках виробничого  навчання колективне обговорення індивідуальних творчих завдань, що спонукає учня до більш активної діяльності, підвищенню мотивації та уваги учнів до виконання своїх творчих завдань.

Медвідь В. А. майстер в/н І категорії акцентує на тому, що  важливим чинником, пов'язаним з мотивом творчості в майбутній професійній діяльності, потягом до творчості і тими можливостями, які надає для цього робота за фахом, є виробнича практика,  де приймаються рішення в нестандартних ситуаціях. Саме це мотивує учнів до навчання створює їм ситуацію успіху.

Клись Н. Г. майстер в/н вважає, що при виборі форм та методів роботи з учнями на уроці особливу увагу необхідно звертати на застосування засобів, що активізують самого учня При цьому, на використання інтерактивних методів і прийомів навчання,  розвиток самостійності творчих здібностей учнів, бо через творчість найбільш повно проявляються професійні інтереси і нахили майбутніх кваліфікованих робітників.

На думку майстра в/н І категорії  Шахнюк Л. І. серед розроблених форм і методів творчої діяльності не менш ефективними є гурткова робота. Де учні вчаться творчо підходити до дорученої справи, самостійно виконувати завдання, застосовуючи при цьому особисту уяву та фантазію. Завдання для учнів мають диференційний характер, а в умовах диференційованого підходу: створюються реальні можливості для розвитку творчих здібностей кожного учня. Прикладами такої роботи є створення учнями муляжів напівфабрикатів, страв тощо.

Отже, робота в педагогічній майстерні була активною та професійно-цікавою.  У ході дискусійної трибуни, майстри виробничого навчання обмінялися накопиченим досвідом, враженнями та сприйняли процес у майстерні, як шматочок «живого життя».

Л.А. Бороденко,
методист
 

Новини

У вересні-жовтні проводиться V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць», який організовує Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні.

Переможці Всеукраїнського Конкурсу нагороджуються дипломами і цінними подарунками. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки.

Всім бажаючим прийняти участь у Конкурсі звертатися в каб. 215.

 

Новини

14 жовтня – День захисника України і, тому, напередодні 13 жовтня, були проведені заходи з привітаннями, адресовані запрошеним гостям – учасникам АТО.

І з цієї нагоди волонтерський загін училища, продовжуючи свою співпрацю з вихованцями НВК №48, не залишив свято без уваги. Наші учні разом з учнями НВК №48 об’єдналися і почали готувати незвичайні подаруночки з привітаннями. Учні нашого училища, а саме: Загорулько Вікторія та Мельник Марія, приготували пісочні тістечка і разом з школярами оздоблювали глазур’ю та мастикою. Учні школи №48 виготовили голубів з паперу, як символ миру та щастя та додали сердечко з привітаннями. І ці всі подаруночки відправились до учасників АТО, які перебувають у шпиталі.

Привітання пройшло дуже емоційно, бо бійці досить трепетно сприймають кожен лист, малюнок чи оберіг, зроблений дитячими руками.

 

Заст. директора з НВР,

Р. М. Бережкова

   

Новини

13 жовтня 2017 року згідно плану виховної роботи була проведена показова виховна година, присвячена Дню захисника України.

Свято підготували та провели учні групи ПК-418 під керівництвом Грачової Юлії Геннадіївни. Запрошені на свято вчителі, майстри в/н, група ПК-417, учасники АТО.

Мета заходу: формувати в учнів розуміння понять «єдність» і «цілісність», «герой», «патріот» держави, громадянські якості; почуття поваги до захисників України, сприяти згуртуванню учнівського колективу виховувати справжніх патріотів держави. Прищеплювати інтерес до героїчного минулого держави і сьогодення, любов до Батьківщини.

Ведучі: Юшкін Євген та Піловець Анастасія.

Учні, які активно прийняли участь: Кончаковська Аліна, Кощавка Вікторія, Бікбаєва Дар’я та Проценко Григорій. Окрасою заходу було виконання пісень Тищенко Єлизаветою, ученицею групи ПК-420.

На захід був запрошений старший прапорщик Ляшевський Олег Геннадійович, воїнська частина 3056 Національна гвардія України - учасник АТО, який пройшов передову, був полонений. Учні були дуже зацікавлені і запитання лунали від усіх присутніх.

 

Новини

12 жовтня 2017 року відбулися вибори Президента учівського самоврядування.

У виборах взяли участь два кандидати:

Проценко Григорій (ПК-418) та Дубініна Ірина (КН-83).

 
Всі учні, які були на теоретичному навчанні, зробили свій свідомий вибір і проголосували за свого кандидата.
Президентом учнівського самоврядування ХВПУРГ став Проценко Григотій.
Вітаємо! Бажаємо успіхів!

 
   

Сторінка 1 з 50


Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/vhosts/kulinar.ks.ua/httpdocs/templates/kulinar/html/pagination.php on line 100